Erstat henvist undersøgelse med en anden – f.eks. fra UL til CT

Hvis en patient er henvist til en forkert undersøgelse eller forkert modalitet, kan man erstatte den henviste undersøgelse med den rigtige. F.eks. bliver nogle patienter henvist til “UL-vejledt skift af nefrostomikateter”. Denne undersøgelse havner i visitationskassen til ultralyd. Hvis man erstatter undersøgelsen til “Gennemlysningsvejledt skift af nefrostomikateter” så flytter henvisningen over i visitationskassen for gennemlysning og bliver visiteret af de rigtige læger.

Samme metode kan også bruges til at erstatte en henvist undersøgelse til en undersøgelse på en anden, f.eks. klinisk afdeling eller anden røntgenafdeling. Så skal man fremfinde den relevante afdeling og deres katalog, men ellers er fremgangen den samme som nedenfor.

Sådan erstattes én undersøgelse med en anden i IMPAX protocol:

I eksemplet erstattes en konventionel RU tyndtarmspassage med en CT tyndtarmspassage.

Åbn IMPAX protocol. Dobbelklik på relevant henvisning.

01

Når du er inde i en henvisning. Højreklik på den bestilte undersøgelse og vælg “Vis henvisning”

PV edit req

Marker den henviste undersøgelse og tryk på kappen “Erstat”. Vælg “with Exam”.03

Herefter vælges undersøgelsen som der skal erstattes med fra kataloget. Tryk ok. Hvis du ønsker at sende undersøgelsen til en anden afdeling, skal du finde us. i deres katalog ved at ændre FU/navn til relevant afdeling (det nemmeste er at skrive %nuklear eller %røntgen i navnevinduet og trykke F5 med mindre du kender afdelingens kode).

04Til sidst skal der skrives en kommentar i feltet “Statusbemærkning” f.eks. “Ændret til CT fra RU”. Ændringen kan ikke gemmes hvis dette ikke gøres.

05Slut af med at trykke ok. Med mindre du skal visitere denne undersøgelse, skal du ikke tildele undersøgelsen en protokol, men blot gå tilbage til arbejdslisten ved at trykke på knappen “Gå til arbejdsliste” øverst i venstre hjørne.

Erstat henvist undersøgelse med en anden – f.eks. fra UL til CT